

Mii de bucureşteni au asistat, alături de preşedintele Traian Băsescu, oficialităţi militare şi autorităţi locale, lideri politici, la parada militară, în cadrul căreia peste 700 de militari din forţele terestre, aeriene şi navale au defilat pe sub Arcul de Triumf.
Pe durata desfăşurării paradei, care s-a bucurat de cea mai mare prezenţă a bucureştenilor din ultimii ani, cerul Capitalei a fost brăzdat de nouă avioane MIG 21 Lancer şi alte nouă elicoptere IAR 330 SOCAT.
Preşedintele Traian Băsescu a primit, de Ziua Naţională a României, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, steagurile de identificare ale forţelor Armatei Române, şeful statului dorind ca, alături de Tricolor, steagul NATO şi steagul Uniunii Europene, la sediul Administraţiei Prezidenţiale să se afle, începând de la 1 Decembrie 2005, şi steagurile diferitelor categorii de arme.
Generali ai forţelor armate i-au prezentat şefului statului, în cadrul unei ceremonii, drapelele Statului Major General (galben), Statului Major al Forţelor Terestre (roşu), Statului Major al Forţelor Aeriene (bleu) şi pe cel al Statului Major al Forţelor Navale (bleumarin).
Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 nu ar fi fost posibilă fără jertfa extraordinară a Armatei Române din primul război mondial, a subliniat, cu acest prilej, preşedintele, care a evidenţiat totodată că sentimentul dragostei de ţară a fost unul dintre pilonii pe care s-a construit Marea Unire.
Traian Băsescu a declarat că, la 1 Decembrie 1918, în inima ţării, la Alba Iulia, s-a împlinit un act naţional legitim şi decisiv pentru destinul modern al României.
"Se împlinesc 87 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, punct culminant al procesului de afirmare a identităţii naţionale ce reprezintă suma istorică a existenţei în timp a poporului român. 1 Decembrie 1918 va rămâne o pagină în cartea de istorie a României simbol al izbânzii în lupta pentru un ideal", a afirmat şeful statului.
Manifestările organizate în Bucureşti s-au deschis cu un ceremonial militar şi religios la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, la care au participat reprezentanţi ai vieţii politice, sociale şi culturale, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.
Ziua Naţională a fost marcată şi prin oficierea Te Deum-ului în toate bisericile catedrale eparhiale, parohiale şi mănăstireşti, precum şi în cele ale şcolilor de teologie. La Catedrala patriarhală din Capitală, slujba a fost oficiată de Patriarhul BOR, Teoctist.
În oraşul Marii Uniri, Alba Iulia, au fost organizate şi în acest an manifestările tradiţionale, la care a participat premierul Călin Popescu-Tăriceanu, însoţit de mai mulţi membri ai Guvernului. Şeful Executivului a primit solii provinciilor româneşti la Sala Unirii din Alba Iulia, locul în care la 1 Decembrie 1918 s-a desfăşurat şedinţa celor 1.228 de delegaţi sosiţi din toată ţara la Marea Adunare Naţională în care s-a proclamat Marea Unire.
"Trăim un moment solemn, dar şi de mare bucurie. Este un moment solemn pentru că toţi simţim datoria să plătim un tribut de recunoştinţă marilor înaintaşi care au contribuit decisiv la realizarea Marii Uniri. Mă gândesc, în primul rând, la cel care era simbolul statului, Regele Ferdinand, şi la acel om politic care prin înţelepciunea lui a reuşit să îndeplinească acest vis de secole, Ionel Brătianu. Este şi un moment de bucurie pentru că astăzi ne regăsim cu toţii, reprezentanţii tuturor regiunilor din ţară, strânşi la Alba Iulia, oraş care rămâne în sufletul şi mintea românilor, locul în care trăim bucuria acestei zile cu toţii", a spus premierul.
Mii de localnici au asistat, alături de primul-ministru, la Alba Iulia, la parada militară organizată de Ziua Naţională. În aplauzele asistenţei, 500 de militari au defilat pe Bd.1 Decembrie 1918.
http://images.google.ro/imgres?imgurl=http://vatican.mae.ro/images/images_stiri/general/2005.12.01Odată cu lansarea aplicaţiei Word 2000 se deschide în fereastra aplicaţiei şi o fereastră fişier care conţine un nou document de tip Word numit automat Document1. Următoarele documente nou create se vor numi Document2, Document3, etc. Odată cu aplicaţia este posibil să apară şi o agrafă pe o coală de hârtie sau o altă imagine care reprezintă asistentul Office. Acest asistent te îndrumă pe toată perioada editării documentelor şi poate să-ţi răspundă la întrebări.
Fereastra aplicaţiei Word este compusă din următoarele elemente:
bara de titlu compusă din:
• pictograma meniului sistem care conţine următoarele comenzi: Restore (aduce fereastra la dimensiunile avute înaintea maximizării), Move (permite deplasarea ferestrei, dacă nu este maximizată), Size (redimensionează fereastra), Minimize (reduce dimensiunea ferestrei la un buton în bara de task-uri), Maximize (măreşte fereastra la dimensiunea maximă a ecranului), Close (închide fereastra curentă);
• titlul ferestrei care conţine numele fişierului (Document1) şi numele aplicaţiei (Microsoft Word);
• trei butoane care dublează comenzile din meniul sistem: – Minimize, / – Maximize/Restore, – Close.
bara de meniuri – conţine toate comenzile care se pot folosi la un moment dat, organizate în meniuri şi submeniuri;
barele de unelte (Toolbars) – conţin cele mai uzuale comenzi;
• bara de unelte standard (Standard) – conţine comenzile legate de utilizarea fişierelor şi inserare a unor obiecte uzuale (tabel tip Word, tabel Excel, etc.);
• bara de formatare (Formatting) – conţine comenzile de formatare a textului şi a paragrafelor ;
• bara de desenare (Drawing) – conţine comenzile cu ajutorul cărora se pot crea şi formata obiecte grafice (linii, forme geometrice, culori, etc.);
• alte bare de unelte în funcţie de obiectul care se formatează.
Notă. 1. Word 2000 conţine cam 20 de bare de unelte diferite, dar, în general, numai două sau trei dintre acestea sunt vizibile. Barele cu instrumente sunt adaptabile, iar butoanele vizibile se pot modifica în funcţie de necesităţi. Dacă ai nevoie de alte comenzi poţi să creezi propriile bare de unelte sau să adaugi comenzi în cele existente.
Notă. 2. Barele de unelte şi bara de meniu nu au o poziţie fixă. Ele pot fi mutate, transformate ca în imaginea de mai jos, redimensionate.
Notă. 3. Deplasând cursorul mouse-ului pe un buton dintr-o bară de unelte, pe ecran se afişează numele butonului (numele comenzii).
două rigle:
• rigla orizontală – permite modificarea rapidă a marginilor stângă şi dreaptă a paragrafelor, inserarea, ştergerea sau modificarea poziţiei stopurilor tabelare (tabs stop), modificare lăţimii coloanelor;
• rigla verticală – permite modificarea cu uşurinţă a marginilor de sus şi de jos a paginilor, a antetului şi a subsolului, înălţimea liniilor din tabel;
bare de derulare verticală şi orizontală – permit deplasarea pe orizontală şi pe verticală în cadrul documentului; în partea stângă a barei de derulare orizontală se află patru butoane care permit schimbarea modului de afişare;
spaţiul de lucru – reprezintă zona în care se introduce textul şi celelalte obiecte din care se compune documentul; pe suprafaţa de lucru se află punctul de inserare, care este o linie verticală care clipeşte şi indică locul în care se vor scrie caracterele trimise de la tastatură;
bara de stare – conţine informaţii despre documentul curent, poziţia punctului de inserare şi regimul de editare utilizat.
UTILIZAREA COMENZILOR WORD 2000
Prin comandă se înţelege o instrucţiune care comunică aplicaţiei Word să efectueze o anumită operaţie. Pentru a lansa în execuţie o comandă trebuie să o selectezi:
din bara de meniuri;
din barele de unelte;
folosind combinaţiile de taste asociate comenzilor;
din meniul rapid.
Alegerea unei comenzi din bara de meniuri se face în felul următor:
Cu ajutorul mouse-ului Cu ajutorul tastaturii
1. poziţionezi cursorul mouse-ului pe meniul dorit, execuţi un clic şi se derulează o listă cu toate, sau o parte, din opţiunile meniului respectiv; 1. apeşi tasta F10, sau tasta Alt, sau combinaţia Alt + literă, unde literă reprezintă litera subliniată din cadrul meniului şi apoi apeşi tasta săgeată în jos pentru a vedea opţiunile meniului;
2. din această listă alegi următoarea opţiunea dorită; 2. foloseşti tastele săgeţi pentru a te deplasa printre opţiunile meniurilor;
3. în cazul în care opţiunea selectată este un submeniu se reia pasul 2. 3. tastează Enter când ai ajuns pe comanda dorită.
Alegerea unei comenzi din bara de unelte se poate face numai cu ajutorul mouse-ului. Înainte de a da o comandă din bara de unelte trebuie ca bara care conţine acea comandă să fie vizibilă. Modul în care se afişează sau se ascunde o bară de unelte se va detalia în lecţia următoare. Pentru a alege comanda poziţionezi cursorul mouse-ului pe butonul ce poartă numele comenzii şi execuţi clic.
Combinaţiile de taste care sunt asociate comenzilor le vezi în meniu în dreptul comenzii respective sau în Help. Nu toate meniurile au asociate combinaţii de taste, dar o listă completă a acestor combinaţii de taste se poate obţine cu ajutorul asistentului tastând „keyboard shortcuts” şi apoi apăsând butonul Search.
Pentru a alege o comandă din meniul rapid trebuie mai întâi activat astfel:
cu ajutorul tastaturii – Shift + F10;
cu ajutorul mouse-ului – clic dreapta.
După activarea acestui meniu alegi comanda dorită şi apeşi tasta Enter sau execuţi clic.
Notă. La un moment dat anumite comenzi (din meniu, din meniul rapid sau din barele de unelte) pot fi inactive.
MODURI DE VIZUALIZARE A DOCUMENTELOR
Vizualizarea documentelor în Word 2000 poate fi făcută în mai multe moduri în funcţie de tipul de editare pe care vrei să-l efectuezi. În fiecare mod de vizualizare te poţi concentra asupra unor aspecte diferite ale procesului de editare. Modul de vizualizare implicit este Normal View. La o deschidere ulterioară a aplicaţiei modul de vizualizare folosit va fi cel utilizat în momentul închiderii anterioare a aplicaţiei.
Mod de vizualizare Explicaţii
Normal View Acest mod de vizualizare este folosit, în general, pentru introducerea, editarea şi formatarea textului. Normal View prezintă textul într-o formă simplificată, astfel că viteza de editare creşte. În acest mod de vizualizare nu sunt afişate chenarele, antetele şi subsolurile, obiectele şi imaginile.
Web Layout View Acest mod de vizualizare este folosit pentru a crea pagini Web sau documente care sunt afişate direct pe ecran. Textul şi celelalte obiecte sunt afişate aşa cum le-ar afişa un browser de Internet.
Print Layout View Acest mod de vizualizare prezintă documentul aşa cum ar arăta el pe hârtie. Sunt afişate corect antete şi subsoluri, note de subsol şi note de sfârşit, imaginile şi celelalte elemente componente. Acest mod se foloseşte pentru testarea finală a paginii. Dezavantajul este utilizarea accentuată a resurselor calculatorului.
Print Preview Acest mod de vizualizare permite afişarea documentului la dimensiuni mai reduse pentru a avea o privire de ansamblu asupra aranjării în pagină a informaţiei.
Outline View Acest mod de vizualizare prezintă structura documentului şi permite mutarea, copierea şi reorganizarea acestuia prin simpla tragere a titlului. În acest mod poţi afişa doar titlurile importante sau să extinzi afişarea conţinutului pentru titlurile de interes sau pentru întreg documentul. Modul Outline View permite lucrul cu documente principale şi subdocumente. Un document principal (master document) permite crearea şi modificarea cu uşurinţă a documentelor foarte mari. Nu sunt afişate chenarele, antetele şi subsolurile.
Obs.: Reciteşte acest tabel în momentul în care te familiarizezi cu cea mai mare parte din conceptele pe care le utilizează această aplicaţie.
Trecerea de la un mod de vizualizare la altul se realizează prin selectarea din meniul View a modului dorit sau prin apăsarea unuia din butoanele aflate în stânga barei de derulare orizontală ( ) corespunzător modului de vizualizare dorit. În afară de aceste moduri de vizualizare mai există posibilitatea de a vizualiza documentul pe întreg ecranul şi la diferite dimensiuni (factori de scalare ). Vizualizarea pe întreg ecranul se realizează selectând din meniul View opţiunea Full Screen, iar pentru a modifica factorul de scalare al documentului se selectează din lista zoom ( ), care se găseşte pe bara standard, factorul de scalare dorit.
Tot în acest loc merită amintit faptul că editorul permite împărţirea spaţiului de lucru în două. Fiecare parte dispune de bare proprii de derulare, butoane proprii de schimbare a modului de vizualizare, rigle verticale şi orizontale proprii. Acest lucru îţi permite ca într-una din părţile spaţiului de lucru să vizualizezi şi să editezi într-un mod, iar în cealaltă parte într-un alt mod, pe aceeaşi pagină sau pe pagini diferite.
Împărţirea în două a spaţiului de lucru o realizezi astfel:
Din meniul Window selectezi comanda Split. În urma acestei comenzi în mijlocul ecranului apare o linie orizontală.
Cu ajutorul tastelor săgeată în sus () şi săgeată în jos () sau prin mişcarea mouse-ului deplasează linia de separare a ecranului până la poziţia dorită.
Apeşi tasta Enter sau execuţi clic.
Acum mai vechi refolosite tehnologie are sens pentru un buget parte, dar nu-l simt un pic cam ieftin.Asta a spus, aşa cum se întâmplă de Sempron cap la cap cu procesoare ale Intel Celeron nu este greu de văzut de ce AMD a luat acest traseu ca cel mai rapid Celeron D, de 335, este de numai clocked la 2.8GHz.
Războiul din buget de procesoare a fost de ceva timp în curs de desfăşurare şi Intel a început totul foarte mult timp în urmă cu introducerea de SX sa gamă de 486 de procesoare care îndepărtat de matematica de co-procesor pentru a reduce costul.Dar de procesoare Celeron, sunt mult mai recente, datând din a de zile de la Pentium II.Originalul procesor Celeron nu a fost un mare hit pentru Intel, deoarece nu aveau complet cache de nivel doi, astfel, un cuvânt cheie cu randament slab. Intel rapid abordat această problemă prin prezentarea de la Celeron Un cip, care sported de jumătate din cache-ul de nivel 2 de la Pentium II cip.
Dar Intel a fost din proprie cu un buget până la procesor AMD Socket introdus-A - împreună cu mişcare de Athlon Slot de-procesor de la A la AMD Socket nou introdus, de asemenea, de Duron, care este tatăl de Sempron. Duron a fost de o tăietură jos versiune de Athlon cu mai puţin de memorie cache-ul, de mult ca ale Intel Celeron procesor.
Cu toate acestea, este un Sempron complet diferite de animale la Duron ca Socket-Un soi ruleaza la 333MHz autobuz de viteză şi caracteristici 256KB de memorie cache de nivel 2 - aceeaşi sumă ca şi generaţiile anterioare de procesoare Athlon XP.Ca toate procesoarele Athlon de Nivel 1 cache-ul este un generos 128KB. Barton de bază a fost dat un impuls la 512KB de a îmbunătăţi performanţa, atunci când Intel a avansat de memorie în cache-ul de procesoare Pentium 4.
![]() | Dag 13, 27-Juli-2004. Piramide del Aidvino, Piramide van de Tovenaar. Wordt ook wel piramide van de dwerg, of piramide van de waarzegster genoemd.Volgens de legende werd de piramide in 1 nacht gebouwd door de zoon van een tovenaar, een dwerg die uit een ei gekomen was. Piramide van de Tovenaar', BGCOLOR, 'cc9933', CAPTIONSIZE, 4, WIDTH, 650, HAUTO, VAUTO);" onmouseout="return nd();">Hier de volledige legende In feite is het bouwwerk een samenvoeging van 5 verschillende tempels waarvan de bouw zeker enkele eeuwen geduurd moet hebben. |
![]() | De achter kant van de piramide moet een gigantisch masker voorstellen. |
![]() | Het plein achter de piramide van de tovenaar heet het “Casa de las Monjas”, het nonnenklooster. Het is een naam die de Spanjaarden verzonnen hebben maar eigenlijk niet klopt. Het bestaat uit 4 grote lange paleizen rondom een rechthoekige binnenplaats. Deze komt overeen met de grondvorm van de Maya-kosmos. Het noordelijke gebouw verheft zich op het hoogste plateau en is het “ hemelhuis”. Op de laagste plaats ligt het zuidelijke gebouw, dat voorzien is van symbolen uit de onderwereld. De gebouwen in oosten en westen zijn op een tussen hoogte aangelegd. D.w.z. het aardoppervlak en de route van de zon van oost naar west. De westelijke muur rechts op de foto is bijv. 60 meter lang en heeft indrukwekkende figuren op zich. |
![]() | Detail van de westelijke muur. Een ratelslang, 3 maskers van de regengod Chac gestileerd met uitbouwen van de afbeeldingen van Chac. |
Marea Piramida este intruchiparea cunostintelor si experientelor primelor piramide. Marea piramida are in partea nordica trei piramide maricele, asa numitele piramide satelit. Acestor trei piramide li s-a asociat cate un nume de regina, cu care se crede ca are legatura. Prima piramida este Piramida lui Hetephres, a doua este Piramida lui Merietes, iar a treia este cunoscuta in istorie sub numele de Piramida lui Henutsen. Fiecare dintre aceste piramide au cate un pasaj descendent care duce de la intrarea in piramida la camera principala. Cele 2 piramide de la margine mai au cate 3 piramide mai mici, deci de fapt acolo sunt in total 9 piramide nu 3 (lucru ce se poate observa si in pozele alaturate).
In Desertul Atacama se zice ca sunt locuri unde n-a mai plouat de peste o suta de ani. Ploile sunt foarte rare, iar atunci cand se produc consecintele pot fi catastrofale. Am strabatut acest desert si pe furtuna, am urcat la altitudinile mai sus amintite si am inteles ce inseamna altiplano. Aceasta campie de altitudine, neprietenoasa omului, este de o frumusete cu totul aparte. Stiam ca vremea in altiplano nu va fi de "carte postala". Era perioada musonului in Brazilia, peste altiplano-ul bolivian se instalase iarna si dinspre Anzi, in Atacama noastra, soseau mereu nori de furtuna.