Acesta sc ar avea nevoie de mai multe inbunatatiri :
1. Sa avem geanuri termopane in fiecare cladire
2. Sa avem aier coditionat in ficare sala de clasa
3. Sa avem sala de fotbal
4. Sa avem dusuri
5. Sa avem cantina unde sa pota sa manance elevi
6. Sa aiba fiecare elev dulapul lui propiu unde sa isi lase lucrurile
7. In ficare sala de clasa sa fie cate un ceas
8. Someria sa fie inlocuita cu una noua
9. Sa avem pripia sala de clasa sa nu ne tot mutam
10. Sa fie autobuz propiu pentru sc sa aduca fiecare elev
Wednesday, June 18, 2008
Tuesday, June 17, 2008
Principiile de functionare a imprimantei cu laser
Pasul 1: Comunicarea PC - imprimanta
Atunci cand computerul este pregatit sa printeze ceva trebuie sa ii comunice imprimantei cum sa faca acest lucru, asadar trebuie sa includa informatii legate de font, locatia textului in pagina, cum sa printeze fotografiile sau imaginile, si altele. Cel mai simplu limbaj utilizat de un computer pentru a comunica imprimatei aceste date este PCL, utilizat indeosebi de imprimantele Hewlett-Packard. Un alt limbaj este Post Script.
Pasul 2: Driverele pentru imprimanta
Deoarece sunt foarte multe tipuri de imprimante, pentru a traduce informatiile transmise de compuer, in computer se introduc asa-numitele drivere, un tip de software care transforma limbajul utilizat de computer in limbajul cunoscut de imprimanta. Fiecare imprimanta are propriul limbaj asadar fiecare imprimanta are un set de drivere ce trebuie instalate in computer.
Pasul 3: Port paralel
Prin utilizarea driverelor, computerul transmite datele imprimantei prin intermediul unui port paralel.
Pasul 4: Cablul imprimantei
Datele necesare imprimantei „circula” prin intermediul unui cablu special (numit si cablu paralel sau cablu Centronics).
Pasul 5: Procesorul
Procesorul unei imprimante primeste instructiunile necesare pentru a desfasura procesul de imprimare. Acest controleaza mecanismul de printare si coordoneaza fiecare piesa a imprimantei.
Pasul 6: Capul de imprimare
Tipuri diferite de imprimante , cum ar fi cele prin laser sau inkjet, utilizeaza tehnologii diferite in desfasurarea procesului de imprimare. De exemplu o imprimanta inkjet utilizeaza un cartus care se deplaseaza dintr-o parte in alta a colii timp in care elimina prin intermediul unui cap foarte subtire culoarea in locatia specificata de datele primite de la computer. Imprimantele laser (pe baza de tonner)
Explicare tehnologie laser: o sarcina electrica este mai intai proiectata pe un tambur care se invarte prin intermediul unui roller primar de sarcina. Tamburul are o suprafata dintr-un plastic special. Dispozitivele electronice gestioneaza un sistem care "scrie" lumina pe tambur. Lumina cauzeaza sarciniii electrostatice sa dispara din partile expuse ale tamburului. Suprafata tamburului trece printr-o "baie" de particule foarte fine din pudra de plastic uscata, cunoscuta si sub numele de toner. Partile incarcate electrostatic ale tamburului atrag particulele de pudra. Apoi, tamburul depoziteaza pudra pe o bucata de hartie care trece printr-un "fuzionator" (fuser) care, cu ajutorul caldurii si al presiunii, "lipeste" pudra de plastic de hartie.
Fiecare din acesti pasi are numeroase optiuni tehnice. Una dintre cele mai interesante este aceea ca unele imprimante "laser" folosesc de fapt un sir liniar de diode luminiscente (LED-uri) pentru a scrie lumina pe tambur. La baza, tonerul are in componenta cerneala si include, de asemenea, ceara sau plastic pentru ca particulele sa se topeasca la trecerea prin fuser. Hartia poate fi incarcata cu sarcina de semn opus sau nu. Fuzionatorul poate consta intr-un cuptor cu infrarosu, o rola incalzita sau, la unele imprimante rapide si scumpe, o lumina xenon.
O poveste incredibila dar adevarata
In data de 16 iunie 2008 a avut loc adunarea oamenilor de stiinta din toata lumea la "Casa Alba" fiecare dintre ei prezentundusi proiectele incredibile dar din toti participanti doar unu putea fii ales.
Dintre toti unu a impresionat mai tare acesta fiind rusul Serghei care a creat virusul "LCD Magazine" care poate fii folosit in orice magazin dorit avand ca scop infectarea si descompunerea fiecarui produs din acel magazin acest om de stiinta a fost recruta si dus in zona 50 di America unde si-a continuat mai departe cercetarile dar in secret acesta este uimitoarea poveste al rusului SERGHEI care nu a mai fost vazut de atunci.
Thursday, June 12, 2008
Subscribe to:
Posts (Atom)