Wednesday, December 19, 2007

Monday, December 17, 2007

Proces verbal

Proces-verbal


Incheiat astazi 21.10.2007, in cadrul sedintei cu parinti,a clasei a 11-b liceu care s-a desfasurat la liceul tehnic " Constantin Brancusi" sala 23, cu incepere de la ora 16,30 unde s-au discutat normele de protectia muncii si normele de prevenire a incendiilor.
La sedinta sunt prezenti 25 de parinti, fiind absenti: dl. Antonesu Niculae Napoleon, dl. Andrei Marga, dl. Petru Mihai, dl. Malden Serban si dl. Ion Moisa.
Privind normele de protecţia muncii se impun următoarele măsuri :
- păstrarea disciplinei în timpul orelor, pauzelor şi în afara şcolii ;
- este strict interzis să umble la sobe, prize, tabloul electric ;
- să nu se folosească în şcoală de cuţite sau alte obiecte tăioase ;
- este interzisă urcarea în pomi, pe magazie sau pe gardul şcolii ;
- să se respecte normele de circulaţie pe drumurile publice ;
- să nu se lovească între ei cu anumite obiecte, să nu se bată, să nu alerge pe holuri şi în clasă ;
- să folosească în mod corect apa potabilă şi grupul sanitar .
Şcoala va lua măsuri de folosire corectă a instalaţiilor de încălzire, de menţinere a grupului sanitar în perfectă stare de curăţenie, de depozitare corectă a gunoaielor, de păstrare a curăţeniei în şcoală, de folosire corectă a prizelor şi aparatelor electrice, de depozitare corectă a substanţelor toxice sau inflamabile.
Toate aceste măsuri contribuie la îmbunătăţirea continuă a condiţiilor de muncă, de prevenire a accidentelor şi îmbolnăvirilor.


Intocmit de reprezentantul consiliului al parintilor Gheorghe Zanfir.

Wednesday, December 12, 2007

Descrierea placi de retea

Interfata fizica intre calculator si mediul de trasmitere este placa de retea.
Rolul placi de retea:
- pregateste datele din calculator pentu a fi transmise prin cablul de retea;
- transmite datele catre alt calculator;
- controleaza fluxul de date intre calculator si cablul de retea;
- receptioneza datele sosite prin cablu si le transforma in octeti pe care unitatea centrala a calculatorului ii poate intelege.


Inainte ca datele sa fie transmise in retea, placa de retea trebuie sa le converteasca din forma in care ele sunt intelese de calculator, intr-o forma sub care acestea pot circula prin cablul de retea. Datele circula in calculator de-a lungul unor circuite, numite magistrale. Acestea constau din mai multe cai alaturate, pe care datele pot circula in paralel, grupate. Pe cablul de retea, datele trebuie sa circule intr-un singur sir de biti (transmisie seriala). Placa de retea preia datele care circula in paralel, sub forma de grup, si le restructureaza astfel incat sa devina un flux serial de biti, ce va fi transportat prin cablul de retea. Acest lucru se realizeaza prin transformarea semnalelor digitale din calculator in semnale electrice sau optice care pot parcurge cablurile de retea. Componenta care realizeaza aceasta functie este transceiverul. In afara de transformarea datelor, placa de retea trebuie sa isi notifice pozitia, sau adresa catre restul retelei, pentru a putea fi diferentiata de celelalte placi din retea. Adresele de retea sunt unice, fiind codificate in cipurile placii de retea.
Inainte ca placa de retea emitatoare sa transmita date in retea, ea poarta un dialog electronic cu placa de retea receptoare, pentru a se pune de acord asupra urmatorilor parametri:a) dimensiunea maxima a grupurilor de date ce vor fi transmise;b) volumul de date transmise fara a se astepta confirmarea;c) intervalul de timp dintre blocurile de date;d) intervalul de timp pina la transmiterea confirmarii;e) capacitatea memoriei tampon, pentru a se evita depasirea acesteea;f) viteza transmisiei de date;

Avantajele si desavantajele unui scuter




Avantajele unui scuter pot fi urmatoerele: te poti deplasa mai repede si mai usor intr-un oras aglomerat si consumul nu este mare dezavantajele sunt urmatoarele poti cadea cu el poluiezi aierul

Clonarea unui HDD







In primul rand trebuie sa avem un hard pe care trebuie sa-l cl0nam si un alt hard pe care trebuie sa facem clonarea.Un hard trebuie sa fie conectat pri ATA iar celalt prin SATA (dar nu trebuie sa fie neaparat , deoarece pote sa fie si 2 ATA / sau Serial ATA.

Pentru a obtine acesta lucrare in primul rand trebuie sa intram in BIOS in care trebuie sa selectam locul de unde sa boteze (BOOT) cele 2 Hard-iscuri specificate. Iar apoi dupa ce am ales cele mentinute in BIOS de unde boot..am` se deschide o fereastra unde ne cere sacompletam niste rubrici si anume acolo o sa instaleze unumitul program pentru colnarea dorita de fiecare .


Dupa toate aceste etape urmeaza sa dam pe Disk Clone si ne va aparea ca sa dam next ca sa putem trece la urmatorul pas unde ne va intreba daca vrem sa o facem manual sau automat vom alege optiunea manual dupa care va trebuii sa dam din nou next unde va trebuii sa alegem ASS IN iar va trebuii sa dam next dar de aceasta data ne va intreba daca vrem sa stergem toate de pe hardul care am inceput clonarea, va trebuii sa alegem prima optiune.Dupa acest pas va urma sa inceapa clonarea la scoala a durat mai mult de 2 min adica destul de repede. Aceasta clonare este foarte utila deoarece ne scuteste de o bucată bună de timp, pe care altfel le-am consuma cu instalarea sistemului de operare, a driverelor, softului, etc.

Monday, December 10, 2007

Placa de baza ASUS P5GC-MX/1333

Conectori exteriori se pot observa chiar si dac carcasa nu este desfacuta acesti conectori exteriori ao diferite sarcini :conector pentru mouse care are si o culoare verde ca sa-l putem deosebi de conectorul de tastatura care are culoarea albastra numite si PS/2 exista si conectori pentru imprimanta si USB mai exista si mufa VGA penatru monitor.Tot in exteriorul carcasei se afla si locul unde se conecteaza microfonul boxele si CD player.
In interiorul carcasei se afla : sursa de alimentare , un hard-disc , procesor ,placa de baza, floppy, CD-Rom sau DV-Rom tot aici intalnim diferite" mate''care face legaturile intre placa de baza si CD-Rom, HDD, si sursa de alimentare, floppy .
In interiorul carcasei mai exista si o baterie care permite ca ora si data sa merga continu far intrerupere tot in interiorul carcasei mai avem si slot-uri pentru memoria de rami lucreaza in paralel cu o viteza mare , mai avem si un racitor care nu permite placi de baza sa se incalzeasca sub acest racitor avem un procesor care proceseaza informatiile cum ar fi ''creierul calculatorului''.
Pe placa de baza mai exista si niste condensatori care sunt forte sensibili tot pe placa de baza mai avem si un radiator care are rolul de a mentine aierul rece evident cu ajutorul ventilatorului, procesorul.Mufele de tip molex sunt la numar 4 adica cel galben transmite 12 volti cel rosu 5 volti iar cele negre sunt masele.In interiorul carcasei se mai afla si un fel de baterie care are rolul de a mentine mersul ceasului.
Mufele de USB sunt 4 dar pot sa fie 8de acest fel

Wednesday, December 5, 2007

O problema de matematica

Un trapez isoscel care are diagonalele perpendiculare si linia mujlocie are 24 cm. Aflati aria trapezului?




Rezolvare:

Un trapez isoscel fiind si un patrat pentru ca indeplineste conditiile:are diagonalele perpendiculare. Stiind ca linia mijlocie are 24 cm. fiid egala cu latura patratului vom demonstra asfel: stiind ca aria patratului este .Aria trapezului este egala cu 576cm patrati
Desen:









Wednesday, November 28, 2007

Fontul

Foturile sunt un tip special de fisiere ce descriu felul in care sunt afisate caracterele pe ecran, la imprimanta etc. Exista probabil sute de mii de fonturi in lumea calculatoarelor, dar cele mai multe contin doar un set restrans de caractere, de regula doar cele necesare pentru a scrie in limbile occidentale. Fonturile asa-zis ,,romanesti" sunt fonturi ce contin inclusiv descrierea felului in care trebuie afisate diacriticile romanesti.
Lucida este o altă familie de fonturi comerciale de foarte bună calitate disponibile gratuit în pachetele Java Runtime Environment de la Sun, IBM etc. Ele au fost create de către compania Bigelow & Holmes şi nu pot fi procurate gratuit pe altă cale. În cazul în care nu aveţi instalat un JRE care să le conţină, puteţi descărca JRE-ul de la Sun pentru a le extrage. Conţin toate diacriticele româneşti, inclusiv pe cele cu virgulă dedesubt, iar utilizarea sedilelor şi a virgulelor de către designeri a fost consistentă (sedile pentru ISO-8859-2 şi virgule pentru ISO-8859-16). Fonturile disponibile sunt: Lucida Bright, Lucida Sans şi Lucida Typewriter

Wednesday, November 14, 2007

Tuesday, October 30, 2007

Imprimante laser


... ala, in cazul imprimantelor laser viteza de tiparire reala se poate apropia foarte mult de cea specificata de producator. In unele cazuri, viteza specifica reprezinta viteza mecanismului de tractare a hartiei, respectiv numarul de pagini goale pe care imprimanta este capabila sa le transporte intr-un minut din tava de alimentare in tava de colectare. De asemenea unii producatori specifica viteza de tiparire in format Letter si nu A4, lungimea unei coli de format Letter fiind mai mica si implicit viteza mai mare.- Mecanismul de manipulare a hartiei. Alaturi de formatul maxim suportat, un alt element important este constituit si de varietatea tipurilor de media suportate de imprimanta transparente, calc, plicuri, carton. Calea de comunicare dintre PC si imprimanta reprezinta un element extrem de important atunci cand timpul de asteptare este pretios. Posibilitatea de conectare in retea devine obligatorie atunci cand echipamentul urmeaza sa fie folosit de mai multi utilizatori. Pentru cei care vor folosi imprimanta acasa sau intr-un birou de 2-3 persoane conectarea USB este suficienta, cu conditia ca in cazul partajarii, sistemul pe care aceasta este instalata sa fie pornit in permanenta.- Memoria. Asa cum spuneam modelele care folosesc limbajul GDI nu necesita prea multa memorie, toata prelucrarea cazand in sarcina PC-ului.

Wednesday, October 17, 2007

Camerele de supravegeat au un rol important in scola mea


Camerele de supravegeat au un rol important in scoala mea au avantaje negative si avantaje pozitive avantajele pozitive ar fi:elevi nu ar putea sa distruga bunurile scoli, nu ar putea chiuli de la ore , nu ar mai fi scandal in scoli, elevi nu ar mai murdari pereti scoli, nu ar mai exista certuri intre elevi si profesori ,ar fi mai multa disciplina in incinta scoli.

Avantajele negative ar fi ca la elevi nu ar fi deacort cu asa ceva
nu ar mai putea sa faca ce vor in cscoala

Monday, October 8, 2007

sistemul informatic geografic

Un Sistem Informatic Geografic (GIS) este o reprezentare grafică, un fel de hartă, computerizată, legată la o bază de date şi care combină „straturi de hărţi”, date grafice, cu diverse informaţii despre un imobil. În funcţie de „straturile” care se combină, sunt disponibile anumite tipuri de informaţii. De exemplu, se pot afla despre un imobil cine este proprietarul, reţelele pe care construcţia le are (apă, canal, gaz, curent electric, telefon, televiziune), materialul din care este construit imobilul, numărul de încăperi, suprafaţă, anul construcţiei, nivelul de impozitare, traseele pe unde se poate ajunge la respectivul imobil, cea mai scurtă rută, staţii de mijloace de transport în comun aflate în vecinătate etc. Şi asta doar printr-o simplă apăsare pe o tastă a calculatorului. Primăria Timişoara este prima instituţie din România care are un asemenea sistem, într-un stadiu funcţional şi relativ avansat. Demarat în ianuarie 1998, proiectul de realizare al sistemului informatic geografic a costat până în prezent aproximativ 1,8 milioane de dolari, adică circa 1,2 dolari pentru fiecare timişorean, pe o perioadă de 5 ani. Rezultate şi proiecte Până în momentul de faţă, datele existente permit realizarea mai multor aplicaţii: Fişa bunului imobil pentru cadastru imobiliar şi pentru cel general, registrul cadastral al parcelelor şi al proprietăţilor, indexul proprietăţilor, lista sectoarelor cadastrale, sinteza terenurilor după categoria de folosinţă, dotarea edilitară a parcelelor, situaţia construcţiilor (mod de administrare, tip de proprietate, mod de folosinţă, date tehnice ale construcţiei etc.), statistici privind aglomerările urbane, lista tronsoanelor de reţele edilitare şi artere de circulaţie, lista nodurilor de reţele edilitare şi artere de circulaţie, aplicaţii pentru Birourile de Carte Funciare şi pentru Administraţia Financiară. A fost început Sistemul de Inventariere a Semnelor şi Marcajelor Rutiere, pentru care au fost culese date despre fiecare semafor, semne de circulaţie, marcaje rutiere prin întocmirea unor fişe ale intersecţiilor. De asemenea, vor fi integrate şi imagini pentru fiecare intersecţie nesemaforizată, iar pentru cele semaforizate se va introduce ciclul semaforului. Scopul acestui sistem este optimizarea circulaţiei. În curs de integrare sunt Planurile Urbanistice Zonale şi cele de Detaliu, realizate în Timişoara, după ce datele din Planul Urbanistic General au fost deja transpuse mult mai aproape de realitate. Un alt proiect important este inventarierea tuturor monumentelor istorice, de arhitectură şi dezvoltare urbanistică a oraşului în diferite perioade, începând cu secolul al XVII – lea şi integrarea lor în banca de date. Vor fi culese date despre anul construcţiei, materialele din care au fost construite, stilul arhitectonic, proprietarii imobilului, modificările pe care le-a suferit imobilul, imagini de ansamblu ale clădirii şi detalii arhitectonice, planuri ale clădirii şi date despre dezvoltarea urbanistică a oraşului. Au fost integrate în sistemul informatic geografic şi datele de la Compartimentul Agricol, planurile de împărţire a Legii 18/1991, urmând a fi identificaţi toţi proprietarii, din titlurile de proprietate şi vânzările care au avut loc, pentru impozitarea corectă a terenurilor agricole. Aplicaţiile nu vor rămâne în acest stadiu. S-a decis extinderea acestui sistem pe întreg teritoriul administrativ şi pentru zona metropolitană, adică încă 25 de km în jurul Timişoarei. În acest scop, s-a achiziţionat o imagine satelitară care a fost orientată şi acum se vectorizează toate elementele liniare (drumuri, canale). Beneficii Datorită informaţiilor existente până în momentul de faţă în sistemul informatic geografic, se furnizează o serie de date, cum ar fi cele necesare pentru aplicarea Legii 10, Planuri Urbanistice de Zonă şi de Detaliu, planuri pentru investiţiile Primăriei, identificarea datelor de patrimoniu, planurile pentru autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism. În afară de populaţie, mai există şi alţi beneficiari ai acestui sistem, cum ar fi serviciile de ambulanţă, poşta română, registrul comerţului, protecţia civilă, corpul gardienilor publici, poliţia rutieră, băncile, cabinetele notariale etc., care vor avea drept de consultare a sistemului, în funcţie de drepturile de acces stabilite. Cei care vor furniza informaţiile, vor actualiza şi consulta datele sunt primăriile, prin direcţiile de urbanism, economice, patrimoniu, tehnice, societăţile comerciale şi regiile autonome care deţin reţele edilitare, Evidenţa populaţiei etc.. O parte dintre ele nu se află la Primărie. Se doreşte, însă, să se meargă mai departe: sistemul să poate oferi şi alte tipuri de informaţii, şi altor instituţii. De exemplu, în cazul unui incendiu, pompierii să poată află, printr-o simplă apăsare pe tastatura calculatorului, care este cea mai scurtă rută şi cu cele mai puţine semafoare, până la locul incendiului, pentru a ajunge în cel mai scurt timp posibil; să vadă care este structura clădirii; unde se poate găsi cel mai aproape un hidrant de apă; dacă în apropiere există locuri care prezintă pericol de explozie, ca de exemplu, benzinării etc.

sistemul informatic geografic